Ci co oglądają mój kanał na YT już pewnie widzieli film z przepisem na orzeźwiające, wilgotne ciasto cytrynowe.
Kilka osób poprosiło mnie o przepis na blogu i dziś udało mi się znaleźc chwilę, aby spełnić prośbę
Potrzebujemy:
- 160g masła w pokojowej temperaturze
- 160g drobno zmielonego cukru
- 3 jajka
- Skóra z dwóch cytryn
- 110g mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 50g zmielonych migdałów
- sok z jednej cytryny
Syrop/polewa
- 20g masła
- 80g cukra
- skórka i sok z jednej cytryny
Oczywiście zapraszam Was na film i smacznego:)
Aga
Ciasto wygląda znakomicie A w jakiej temperaturze pieczemy i czy piekarnik góra/dół czy termo obieg?
OdpowiedzUsuńSrodek i ja miałam z termoobiegiem
UsuńWygląda przepysznie, filmik już oglądałam. Bardzo łatwo je zrobić ;)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie i pewna jestem, że też tak smakuje (:
OdpowiedzUsuńCudownie się prezentuje. Na tę porę roku cytrynowe smaki są idealne :)
OdpowiedzUsuńZrobiłam je tydzień temu zaraz po publikacji Twojego filmiku, było przepyszne! :) Nawet mój anty-słodyczowy Narzeczony się zajadał :)
OdpowiedzUsuńNajlepsze wieści dnia:)
UsuńPyszne ciasto! Po obejrzeniu Twojego nagrania, jeszcze tego samego dnia je upiekłam ;)
OdpowiedzUsuńMniam, aż mi ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńAguś, mam takie pytanie, chciałabym zamówić kilka rzeczy z USA, jednak sklep nie wysyła do UK (na ebay niestety nie ma tego czego chcę) i chciałabym wiedzieć czy możesz polecić jakąś firmę lub cokolwiek innego pośredniczącego w takich zakupach?
Ja znam taka - http://www.polameronline.com/
UsuńNie wiem skad jestes, do Polski wysylaja czy do innych krajow to nie wiem.
Niestety nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie;(
UsuńO jest i przepis ;) Jestem ciekawa czy cytryne mozna czyms zastapic ;)
OdpowiedzUsuńwtedy, to już chyba nie będzie ciasto cytrynowe:)
UsuńDzięki za przepis :-)
OdpowiedzUsuńskórka z 2 pomarańczy czy cytryn? i na jakiej formie piekłaś? ja robilam 2 razy i wyszlo mi bardzo niskie :(
OdpowiedzUsuńJuż poprawilam błąd. miało być cytryn i moja foremka ma rozmiary 20x20cm
UsuńWygląda pysznie, jeszcze nigdy nie próbowałam ciasta cytrynowego, muszę nadrobić tę zaległość w trybie natychmiastowym :)
OdpowiedzUsuńPyszny ! Najlepszy ! Zrobione i już zjedzone :D
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie zresztą jak wszystko co aga przygotowuje :)
OdpowiedzUsuńmmm pyszne! Zrobię to ciasto na dzień matki :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ciasta, ale takie nigdy nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńmmmmnnnniiiiiaaammmmm!!!!
OdpowiedzUsuńMoje ciasto strasznie wyrosło zastanawiam się dlaczego bo zrobilam zgodnie z filmem piecze się i piecze i nie może się upiec w środku chyba nie będę mistrzynią pieczenia...
OdpowiedzUsuńMój komentarz nie jest do Twojego posta, ale myślę, że Cię to zainteresuje. Pewnie to nie jedyny przypadek ale ktoś przygarnął sobie wszystkie Twoje filmiki... http://www.youtube.com/channel/UCYanD4Xw-k_jeep-DoksjAg/videos Brak wyświetleń mówi sam za siebie, ale i tak wolałam dać znać. :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, nie śledzę bloga bo wybieram Twoje filmiki. :)
Faktycznie ale numer
Usuńale obłędne słodkości ! :)
OdpowiedzUsuńSpodoba się-zaobserwuj ♥
http://madeline-photo.blogspot.com/
Hej, planuję dziś zrobić to ciasto. Mogłabyś napisać ile czasu powinno się piec?
OdpowiedzUsuńKolejne pyszności od Agi :-)
OdpowiedzUsuńWłaśnie testuję piekarnik w nowym mieszkaniu - muffiny pieką się wyśmienicie (nareszcie! w starym mieszkaniu piekarnik przypalał). Już wiem jakie ciasto będzie następne w kolejce :) Ach, nie mogę się doczekać :) :)
OdpowiedzUsuńAga zarażasz optymizmem na swoim kanale:)) pozdrawiam cieplutko
OdpowiedzUsuńp.s. nowa widzka:)
Wygląda zachęcająco ;) Ja dziś upiekłam ciasto z truskawkami ;) Jak tylko je zjemy (nie trzeba będzie na to długo czekać), to z chęcią upiekę Twoje ciasto ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ;)